"3 30/09/2017  15:08:49
Aquí els deixo unes paraules de Michael Bakunin pronunciades a
Ginebra el 1867.


Proclamem el dret absolut de tota nació, gran o petita, de tot poble, dèbil o fort, de tota província, de tota comuna, a l'autonomia completa, subjecte a la condició que la seva constitució interna no amenaci ni posi en perill l'autonomia i la llibertat dels països veïns.

El fet que un país hagi estat part d'un Estat, encara que s'hagi unit a aquest Estat lliurement i per pròpia voluntat, no crea una obligació vers aquest país de romandre-hi per sempre més unit. Cap obligació perpètua pot ser acceptada com a justícia humana,l'únic tipus de justícia l'autoritat de la qual reconeixem, i mai no admetrem altres drets i deures que aquells basats en la llibertat. El dret a la lliure unió i igualment a la lliure secessió és el primer, el més important, de tots els drets polítics, el dret sense el qual una federació mai no serà res més que una centralització disfressada.
4
1
"2 29/09/2017  13:27:24
1) Totalment d'acord en que es tracta del joc de la gallina i s'hauria de canviar de joc per trobar incentius.
2) La mateixa cantarella de sempre d'en Roger, la culpa es dels catalans que no tenen dret a votar.
3) Si el referéndum es un fracàs, cabria preguntar-s'hi qui n'és el responsable, no?
4) Catalunya està trencada? Què va!
5) El Referéndum com a movilització, aquí tenim una "Comunera"
6) Si ets d'esquerres no pots ser independentista?
i 7) Separar els dos problemes és un bon principi.

En general sembla que que caldria una mica de color a les opinions dels editors. Totes les opinions van en la mateixa direcció d'anar en contra el referéndum o culpar la part catalana.
Que el català utilitzat sigui el valencià és un indicatiu que no han trobat una opinió que parli desde la Catalunya actual.
5
0
"1 28/09/2017  16:00:32
Lecturas recomendadas:

Patria, de Fernando Aramburu, a ver si no acaban en Cataluña como acabaron en Euskadi.

Contra el odio, de Carolin Emcke, para todos aquellos que consideran que la legitimidad del "pueblo" está por encima de los procedimientos democráticos, desde Alemania, la de ahora, y la de los años 30.
0
4

.